Варення з червоного агрусу виходить яскравим, ароматним, красивим і дуже смачним. Таке ласощі буде нагадувати про літніх днями в холодні вечори. Рубінове, тягуче і солодке варення стане прекрасним десертом до чаю. Готується воно нескладно, спеціальних технік і навичок не потрібно.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Агрус (червоний) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1.2 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Готувати варення з червоного агрусу просто! Ягоди перебираємо, ретельно промиваємо під проточною водою, потім видаляємо хвостики. Потім червоний агрус необхідно залити великою кількістю води і залишити на 2 години. Ягоди повинні бути повністю покриті водою. Після цього вся рідина зливається.

Далі слід приготувати сироп. Склянку води вливаємо в ємність, ставимо на вогонь і додаємо цукровий пісок. Варимо протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.

Далі підготовлені ягоди агрусу заливаємо гарячим сиропом і відставляємо в сторону на 30 хвилин. Потім ставимо варення на вогонь і варимо до бажаної густоти.

Гаряче варення розкладаємо по стерилізованим банкам, перевертаємо, закутуємо ковдрою і залишаємо так до повного охолодження. Потім банки з варенням переміщаємо в прохолодне місце. Смачне варення з червоного агрусу подаємо до чаювання у будь-який час, угощаемся з млинцями або хлібом.

Приємного вам чаювання!

Агрус на зиму Варення Варення з агрусу на зиму Царський (смарагдове) варення з аґрусу