Багато плутають чорну малину з ожиною, однак це дві зовсім різні ягоди. Чорна малина всередині порожня і має більш округлу форму порівняно з ожиною. Чорна малина також корисна, як і її класично червоні сорти. Щоб максимально зберегти корисні властивості ягоди, варити її рекомендується недовго. У цьому випадку варення не вийде густим – його зручно використовувати, щоб полити оладки, млинці, сирники та ін. Відмінно воно підходить і для просочення коржів для торта.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорна Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Як приготувати варення з чорної малини? Для початку чорну малину слід перебрати, щоб видалити із ягід все сміття, що випадково потрапили листя, гілочки і стебла. Поміщаємо малину в друшляк і ретельно миємо під струменем проточної води. Промитої малині потрібно дати обсохнути. Для цього можна розсипати ягоди по рушникові і почекати, поки волога випарується. Для приготування сиропу вливаємо в ємність воду в зазначеній кількості і додаємо цукровий пісок. Нагріваємо суміш до кипіння, варимо сироп при помішуванні пару хвилин.
Чисті обсушені ягоди кладемо в посуд для варіння варення. Засипаємо цукром-піском і перемішуємо. Накриваємо ємність з сировиною чистим рушником і залишаємо на п’ять-шість годин, щоб малина пустила сік.
Після цього ставимо ємність на плиту. При періодичному помішуванні доводимо ягідну масу до кипіння. Після закипання варимо варення п’ять-сім хвилин і знімаємо з плити.
Гаряче варення розливаємо по попередньо простерилизованным банкам і закатуємо сухими стерильними кришками. Даємо варенню охолонути і прибираємо його в прохолодне темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення Варення з малини Варення з малини п'ятихвилинка Малина на зиму