Серед великого розмаїття рецептів приготування варення з чорної смородини можна виділити спосіб, який передбачає використання м’ясорубки. Варення в результаті матиме цікаву і ніжну текстуру, буде густим і дуже смачним. Таким ласощами можна доповнити сімейне чаювання, а можна використовувати і для домашньої випічки.
Інгредієнти: на 2 л.
- чорна Смородина – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з чорної смородини через м’ясорубку. На самому початку можна підготувати тару для варення – простерилізувати банки і кришки зручним для вас способом.
Чорну смородину очищаємо від гілочок, ретельно промиваємо під проточною водою.
Далі ягоди необхідно пропустити через м’ясорубку.
У великій ємності з’єднуємо подрібнену чорну смородину і цукровий пісок.
Все перемішуємо і ставимо на помірний вогонь.
Після закипання проварюємо ласощі протягом 10 хвилин.
Готове варення в гарячому вигляді відразу ж розкладаємо по попередньо стерилізованим ємкостей.
Закорковуємо банки кришками.
Остуджуємо варення класичним способом – перевертаємо банки догори дном і закутуємо їх теплою ковдрою. Після охолодження заготовку необхідно перемістити на тривале зберігання в прохолодне місце.
Варення з чорної смородини через м’ясорубку готово!
Приємного вам апетиту!
Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини склянками Варення з чорної смородини через м'ясорубку Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини Чорна смородина на зиму