Що може бути краще, ніж взимку дістати баночку варення з чорної смородини і спожити її з млинцями, сирниками, сиром або просто з чаєм! Додавання апельсина в варення пом’якшує смак смородини і додає ще більше вітаміну С, що в зимову пору особливо допомагає запобігти застуду.
Варення з чорної смородини з апельсином на зиму
Чорна смородина містить дуже велику кількість пектину, завдяки чому це варення не потрібно довго уварювати, воно швидко густіє. Апельсин можна додати разом з цедрою, так буде значно ароматніше.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- чорна Смородина – 500 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з чорної смородини з апельсином на зиму. Смородину очистити від сміття, листів і гілочок, пригнічені або гнилі ягоди прибрати. При бажанні у ягід можна зрізати хвостики ножицями, щоб вони не траплялися при поїданні варення.
чорну смородину Вимити під проточною водою, всипати ягоди в друшляк і кілька разів прополоскати водою, дати їй стекти.
Для варіння взяти чисту каструлю з товстим дном і стінками. Висипати смородину, засипати її цукровим піском, перемішати. У процесі готування ягоди розваряться. Однак можна попередньо потовкти їх толкушкой для картоплі або зовсім пробити масу на даному етапі блендером. У такому разі в готовому варення менше будуть відчуватися на мові шкурки.
Апельсин вимити з милом та обдати окропом, а потім витерти. Розрізати ножем фрукт разом з цедрою на дрібні фрагменти, видалити кісточки.
Викласти порізаний апельсин в каструлю до ягід, влити воду, ретельно розмішати масу.
Довести до кипіння на середньому вогні, помішуючи. Періодично знімати і викидати пінку, яка утворюється на поверхні. Варити масу протягом 20-25 хв.
Підготувати банки для заготівлі. Простерилізувати їх протягом 5 хв. гарячим паром.
Розлити по банках готовий продукт у гарячому вигляді, закрити гвинтовими кришками або закатати. Варення остудити при кімнатній температурі, при цьому банки не потрібно перевертати. Зберігати в сухому темному прохолодному місці.
Таке варення можна використовувати в пироги, додавати в чай.
Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини на зиму з апельсином і лимоном
Таке варення дуже добре зберігається завдяки потрійній обсягом вітаміну С в рецепті: в смородині, апельсині і лимоні. Підійде тим, хто любить десерти з кислинкою.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Чорна смородина – 1 кг
- великий Лимон – 1 шт.
- Апельсини – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Процес приготування:
Крок 1. Чорну смородину перебрати на предмет дефектних ягід, живців, гілочок і листочків, прибрати хвостики ножицями.
Крок 2. Смородину вимити в холодній воді, яку потрібно міняти кілька разів, поки вода не стане чистою.
Крок 3. Лимон і апельсин вимити гарячою водою з додаванням мильного розчину без запаху, обшпарити окропом, витерти насухо.
Крок 4. Чистий смородину завантажити в чашу блендера, всипати туди цукор-пісок і пробити до однорідності.
Крок 5. З лимона і апельсина зняти цедру. Для цього взяти тертку з самими дрібними отворами або спеціальну терку для цитрусових, зняти з її допомогою самий верхній, дуже тонкий шар цедри, намагаючись не зачіпати білу частину. Це потрібно для того, щоб цедра посилила аромат варення і при цьому не дала гіркоти.
Крок 6. Очистити апельсин і лимон від шкірки, порізати на дрібні частини ножем і прибрати всі кісточки.
Крок 7. Смородину з цукром і подрібнені лимон і апельсин з’єднати в сотейнику з товстими стінками, додати цедру, дати закипіти на середньому вогні, постійно помішуючи, потім зменшити вогонь до маленького.
Крок 8. Варити масу протягом 15 хв, періодично знімаючи пінку.
Крок 9. Гаряче варення розлити по попередньо простерилизованным банкам і закрити капроновими кришками.
Крок 10. Таке варення корисно вживати в їжу взимку під час застуди, а також додавати в напої або випічку.
Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини на зиму з апельсином і бананом
Дуже незвичайний варіант варення-асорті на зиму. Банан врівноважує кислоту смородини своєю солодкістю, а також дарує десерту бархатисту структуру. Варення не варять, а це означає, що в ньому максимально зберігаються корисні властивості фруктів і ягід.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Чорна смородина – 1 кг
- Апельсини – 2 шт.
- Банан – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Процес приготування:
Крок 1. Чорну смородину очистити від гілочок, листочків і сміття, видалити при бажанні хвостики ножицями.
Крок 2. Промити ягоди кілька разів холодною проточною водою.
Крок 3. Апельсини вимити з милом, обдати окропом, витерти рушником. При бажанні, можна акуратно зняти з цитрусових дуже тонкий шар цедри товщиною буквально 1 мм, не зачіпаючи білу частину.
Крок 4. Зняти з апельсинів білу шкірку і нарізати їх невеликими шматочками, видалити кісточки.
Крок 5. Банани помити з милом і зняти шкірку. Банани бажано брати дуже стиглі, нетверді. Їх необхідно порізати поперек невеликими шматками.
Крок 6. Скласти ягоди, цитрусові, банани і цедру в чашу блендера і пробити до однорідності. Якщо немає блендера, то можна скористатися м’ясорубкою з самою дрібною насадкою.
Крок 7. Підготовлену масу змішати з цукром в каструлі з товстим дном, яке захистить варення від пригорання і більш рівномірно розподіляє тепло.
Крок 8. На середньому вогні довести вміст каструлі до кипіння, помішуючи, і вимкнути вогонь.
Крок 9. Розкласти отримане варення по заздалегідь простерилизованным банкам, закатати або закрутити гвинтовими кришками.
Приємного апетиту!
Новости