Чорниця – одна з найпопулярніших ягід для приготування смачних закаток на зиму. Дуже ароматним, густим, з насиченим кольором виходить варення з чорниці на основі агар-агару. Він швидко стає в’язким, а тому вариться він зовсім недовго! Ласощі до чаю!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Агар-агар – 2 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з чорниці з агар-агаром? Чорницю промиваємо в друшляку, даємо воді повністю стекти і засипаємо її цукром. Залишаємо настоятися до виділення соку, приблизно 1 годину.

Відправляємо каструлю з чорницею на плиту і висипаємо в неї агар-агар.

Доводимо масу до кипіння і проварюємо джем ще 5 хв.

Розливаємо гарячий чорничний джем в банки і закатуємо.

Перевертаємо догори дном.

Приємного апетиту!

Варення з чорниці на зиму Джем з чорниці Джеми Чорниця на зиму