Чорниця – одна з найпопулярніших ягід для приготування смачних закаток на зиму. Дуже ароматним, густим, з насиченим кольором виходить варення з чорниці на основі агар-агару. Він швидко стає в’язким, а тому вариться він зовсім недовго! Ласощі до чаю!
Інгредієнти: на 1 л.
- Чорниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Агар-агар – 2 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з чорниці з агар-агаром? Чорницю промиваємо в друшляку, даємо воді повністю стекти і засипаємо її цукром. Залишаємо настоятися до виділення соку, приблизно 1 годину.
Відправляємо каструлю з чорницею на плиту і висипаємо в неї агар-агар.
Доводимо масу до кипіння і проварюємо джем ще 5 хв.
Розливаємо гарячий чорничний джем в банки і закатуємо.
Перевертаємо догори дном.
Приємного апетиту!
Варення з чорниці на зиму Джем з чорниці Джеми Чорниця на зиму