Приголомшливий чарівний цвіт такого чорничного десерту просто гіпнотизує. Чаювання з таким густим і ніжним ласощами занурить в країну мрій і задоволення.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукрова пудра – 600 гр.
  • Пектин – 15 гр.
  • Лимонний сік – 50 гр.

Процес приготування:


Щоб приготувати конфітюр з чорниці, ягоди добре промийте, трохи просушіть і подрібніть блендером в пюре.


Складіть ягідну масу в каструлю, додайте цукрову пудру, змішану з пектином. Поставте каструлю на вогонь, закип’ятити, перемішайте дерев’яною лопаткою і поваріть 5 хвилин на малому вогні.


Вичавити лимонний сік і додайте в каструлю, перемішайте і вимикайте.


Розкладіть конфітюр з сухим стерильним банкам до верху і закупорьте. Переверніть тару догори дном і залиште на 24 години під рушником остигати. Перед подачею поставте ласощі в холод.

Приємного чаювання!

Варення з чорниці на зиму Джем з чорниці Чорниця на зиму