Варення – величезне поле для експериментів господинь. Існує безліч різних варіантів, з чого приготувати таке ласощі для всієї родини. Гармонійне поєднання чорниці та чорної смородини стає прекрасною оригінальної основою для варення. Таке варення взимку стане чудовою начинкою для випічки, також смачно буде і пригоститися ложечкою цього варення з чаєм або іншим гарячим напоєм.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Чорниця – 500 гр.
- чорна Смородина – 500 гр.
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з чорниці з чорною смородиною? Ягоди чорниці та чорної смородини перебрати, прибрати всі зайві гілочки і листочки. Чорницю і смородину помити, просушити на кухонному рушнику. Потім перекласти ягоди в глибоку каструлю, розім’яти ягоди картофелемялкой. поставити каструлю на вогонь, варити 15 хвилин після закипання, щоб ягоди добре пустили сік.
Зняти каструлю з ягодами з вогню, всипати туди цукор, ретельно все перемішати до повного розчинення цукру. Банки для закочування варення з чорниці та чорної смородини стерилізувати, кришки обдати окропом.
готове варення Розлити по підготовленим банкам, закрутити їх кришками. Зберігати варення з чорниці та чорної смородини в прохолодному темному місці, не забудьте залишити собі хоч трохи на пробу. Приємного насолоди!
Варення Варення з чорної смородини склянками Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму