Лимон захистить законсервоване густе ласощі від появи цвілі, продовживши період його зберігання. Насичений смак чорниці з легкою кислинкою лимона дуже вам сподобається, і це варення стане улюбленим ласощами вашої родини.
Інгредієнти: на 1 л.
- Чорниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 0,5 кг
- Лимон – 1 шт.
- Пектин – 10 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з чорниці з лимоном? Чорницю переберіть, приберіть гілки, листя і зіпсовані ягоди. Добре промийте чорницю у великій кількості холодної води і викладіть в друшляк, щоб стекла вода. Розкладіть ягоду на паперовому рушнику і залишити підсохнути на 20 хвилин.
Перекладіть висохлу чорницю в таз і перемолите блендером до консистенції пюре.
Лимон облийте окропом і витріть насухо. На дрібній тертці натріть цедру, не торкаючись білої частини фрукта. Видавіть з лимона сік, уникаючи попадання кісточок.
До пюрированной ягоді всипте цукор і додайте цедру і сік лимона. Ретельно перемішайте.
Поставте каструлю на середній вогонь і закип’ятити, періодично помішуючи. Варіть варення, акуратно помішуючи дерев’яною лопаткою, 15 хвилин.
Пектин викладіть в піалу і додайте до нього ½ склянки варення. Інтенсивно перемішайте, щоб уникнути грудок і відразу ж перелийте масу в миску з варенням. Добре розмішайте вміст тазу, закип’ятіть і проваріть 3-5 хвилин.
Розкладіть гаряче варення з сухим стерильним банкам до самого верху і закрутіть кришками.
Банки переверніть вниз кришками і накрийте ковдрою. Залиште до абсолютного застигання на 24 години.
Приємного апетиту!
Варення з чорниці на зиму Варенье Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму