Цей рецепт чорничного варення, варення-п’ятихвилинка. Дуже простий рецепт, який дозволяє зберегти всі корисні речовини і вітаміни в ягідки чорниці. У вас не забере багато часу приготування цього варення, тому цей рецепт чорничного варення вважається дуже вдалим і простим. Спробуйте!.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0,5 кг

Процес приготування:

Готувати варення з чорниці зі свіжими ягодами легко! Акуратно переберіть свіжу чорницю, видаляючи всі гілочки і листочки, сміття і бруд. Промийте ягідки в проточній воді, не пошкоджуючи і не розчавлюючи їх.

Перемішайте чорницю з цукровим піском, діючи дуже акуратно і не пошкоджуючи ягідки.

Каструлю з сумішшю цукрового піску і чорниці поставте на плиту і включіть середній вогонь. Доведіть варення до кипіння і проваріть буквально п’ять хвилин до готовності продукту. Зніміть варення з плити і приступайте до закатці.

Варення розлийте по стерильним баночках і швидко закрутіть банки стерильними кришками. Залиште варення до повного охолодження і потім приберіть на зберігання в прохолодне і темне місце.

Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму