Чорничний джем – найкраща начинка для випікання й основа для багатьох десертів. Щоб джем вийшов досить густим і в’язким, додамо в нього желатин. Так швидко і легко, можна приготувати смачне і ароматне ласощі!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Желатин харчовий – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з чорниці з желатином? Чорницю моєму і перебираємо від сміття і листків. Засипаємо цукром і проварюємо 5 хв.

Тепер подрібнюємо чорницю блендером.

Желатин заливаємо водою і чекаємо, поки він набубнявіє.

Чорницю знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і додаємо желатин. Перемішуємо і варимо на помірному вогні до повного розчинення желатину.

Розливаємо чорничний джем по банкам і щільно закатуємо.

Приємного апетиту!

Варення з чорниці на зиму Джем з чорниці Джеми Чорниця на зиму