Чорничний джем – найкраща начинка для випікання й основа для багатьох десертів. Щоб джем вийшов досить густим і в’язким, додамо в нього желатин. Так швидко і легко, можна приготувати смачне і ароматне ласощі!
Інгредієнти: на 1 л.
- Чорниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Желатин харчовий – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з чорниці з желатином? Чорницю моєму і перебираємо від сміття і листків. Засипаємо цукром і проварюємо 5 хв.
Тепер подрібнюємо чорницю блендером.
Желатин заливаємо водою і чекаємо, поки він набубнявіє.
Чорницю знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і додаємо желатин. Перемішуємо і варимо на помірному вогні до повного розчинення желатину.
Розливаємо чорничний джем по банкам і щільно закатуємо.
Приємного апетиту!
Варення з чорниці на зиму Джем з чорниці Джеми Чорниця на зиму