Дикі груші взагалі неїстівні, так як дуже тверді і несмачні, але з них виходить чудове варення, що не уступає своїм ароматом і смаком варення з благородних сортів. Щоб груші просочилися сиропом і придбали свій смак, варити їх треба 3-4 рази з перервою для остигання. У готовому варення дички стануть красивого темно-червоного кольору.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- дика Грушка – 2 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Готувати варення з диких груш просто! Дикі груші переберіть і видаліть пошкоджені і почали псуватися плоди, адже дика груша починає швидко підгнивати, що зіпсує десерт. Потім груші добре промийте в теплій воді.
Перекладіть їх у каструлю для варіння варення, насипте розраховане кількість цукру і лимонки і налийте чисту воду.
Каструлю з грушами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Варіть груші протягом 15 хвилин від початку кипіння, а потім залиште на 5-6 годин для охолодження до кімнатної температури.
Після закінчення цього часу поваріть груші не маленькому вогні ще 15 хвилин і повторно варення остудіть. Таку варіння з наступним охолодженням повторіть 4 рази.
Після 4-го варіння розкладіть ваше гарне варення з дикої груші у заздалегідь простерилізовану баночки і закатайте прокип’яченими кришками. Баночки з варенням остудіть, не перевертаючи і не накриваючи «шубою», а потім перенесіть в місце зберігання.
Вдалих і смачних заготовок!
Варенье