Глід після термічної обробки не має яскраво вираженого смаку, скоріше нейтральний, тому його важливо змішувати з іншими ягодами або фруктами. Дуже смачним і корисним виходить варення з глоду і яблук. Розкладка наведена на 1 півлітрову баночку.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Глід – 680 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яблука – 400 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати варення з глоду і яблук легко! Ягоди глоду перебрати.

Добре їх промити в декількох водах.

Поварити глід приблизно 7 хв. на слабкому вогні.

Перекласти ягоди в сито і дати стекти воді, остудити.

Перетерти глід через сито в пюре.

Макуха і кісточки викинути.

Яблука почистити від кісточок, потерти на дрібній тертці і додати до пюре з глоду.

Всипати цукровий пісок і перемішати.

Додати лимонну кислоту і знову розмішати.

Варити на слабкому вогні 20 хв, часто помішуючи. Перекласти в стерилізовану банку і закатати або закупорити, остудити. Зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!

Варення з боярышника Варенье