Ніколи не їли варення з глоду в мультиварці? Дуже даремно. Це ласощі виходить не тільки смачним, але й корисним, адже ягоди глоду насичені вітамінами і мінералами, такими необхідними для підтримання здоров’я і зміцнення імунітету організму, особливо в холодну пору року.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Глід – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 300 мл
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 пакет

Процес приготування:

Як приготувати варення з глоду в мультиварці? Глід перебрати, ягоди помити, просушити на кухонному рушнику.

В чашу мультиварки закип’ятити воду з цукром в режимі «Варка», приготувавши таким чином сироп. Коли сироп закипить, всипати в каструлю глід. Закриваємо кришку мультиварки, варити в режимі «Гасіння» 10 хвилин. Потім вимкнути мультиварку, дати варенню настоятися близько 12 годин.

По закінченні цього часу знову включити мультиварку в режимі «Варка», довести з відкритою кришкою варення до закипання, додати лимонну кислоту і ванільний цукор, перемішати. Варити в цьому режимі півгодини до загустіння.

Банки для варення постерилизовать, кришки обдати окропом. Розлити готове варення з глоду в мультиварці по підготовленим банкам, закрити кришками. Поставити варення в холодильник до запитання. Приємно чаювання!

Варення Варення з глоду