Ніколи не їли варення з глоду в мультиварці? Дуже даремно. Це ласощі виходить не тільки смачним, але й корисним, адже ягоди глоду насичені вітамінами і мінералами, такими необхідними для підтримання здоров’я і зміцнення імунітету організму, особливо в холодну пору року.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Глід – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 300 мл
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- Ванілін – 1 пакет
Процес приготування:
Як приготувати варення з глоду в мультиварці? Глід перебрати, ягоди помити, просушити на кухонному рушнику.
В чашу мультиварки закип’ятити воду з цукром в режимі «Варка», приготувавши таким чином сироп. Коли сироп закипить, всипати в каструлю глід. Закриваємо кришку мультиварки, варити в режимі «Гасіння» 10 хвилин. Потім вимкнути мультиварку, дати варенню настоятися близько 12 годин.
По закінченні цього часу знову включити мультиварку в режимі «Варка», довести з відкритою кришкою варення до закипання, додати лимонну кислоту і ванільний цукор, перемішати. Варити в цьому режимі півгодини до загустіння.
Банки для варення постерилизовать, кришки обдати окропом. Розлити готове варення з глоду в мультиварці по підготовленим банкам, закрити кришками. Поставити варення в холодильник до запитання. Приємно чаювання!
Варення Варення з глоду