Варення з глоду з яблуками є не тільки дуже смачним десертом з приємним ароматом, але справжнім джерелом вітамінів. Для того, щоб приготувати таке варення, вам не будуть потрібні спеціальні кулінарні навички. Переконайтеся в цьому, дотримуючись інструкції, яка представлена в даному рецепті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Глід – 700 гр.
  • Яблука – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати варення з глоду з яблуками легко! В першу чергу ягоди глоду необхідно перебрати і ретельно промити.

Потім заливаємо ягоди холодною водою.

Відправляємо залиті ягоди на плиту і варимо сім хвилин на слабкому вогні.

Потім викладаємо ягоди на друшляк і даємо стекти зайвої рідини.

Прямо на друшляку перетираємо ягоди в пюре.

що Залишився від ягід макуха прибираємо в сторону.

Добре вимиті яблука необхідно натерти на дрібній тертці і з’єднати з пюре з глоду.

В отриману масу вводимо цукор.

Туди ж додаємо лимонну кислоту.

Все ретельно перемішуємо і ставимо на слабкий вогонь. Варимо двадцять хвилин, не припиняючи помішувати. Варення готове. Зберігати його рекомендується в прохолодному місці.

Варення з боярышника Варенье