Варення з глоду з яблуками є не тільки дуже смачним десертом з приємним ароматом, але справжнім джерелом вітамінів. Для того, щоб приготувати таке варення, вам не будуть потрібні спеціальні кулінарні навички. Переконайтеся в цьому, дотримуючись інструкції, яка представлена в даному рецепті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Глід – 700 гр.
- Яблука – 400 гр.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати варення з глоду з яблуками легко! В першу чергу ягоди глоду необхідно перебрати і ретельно промити.
Потім заливаємо ягоди холодною водою.
Відправляємо залиті ягоди на плиту і варимо сім хвилин на слабкому вогні.
Потім викладаємо ягоди на друшляк і даємо стекти зайвої рідини.
Прямо на друшляку перетираємо ягоди в пюре.
що Залишився від ягід макуха прибираємо в сторону.
Добре вимиті яблука необхідно натерти на дрібній тертці і з’єднати з пюре з глоду.
В отриману масу вводимо цукор.
Туди ж додаємо лимонну кислоту.
Все ретельно перемішуємо і ставимо на слабкий вогонь. Варимо двадцять хвилин, не припиняючи помішувати. Варення готове. Зберігати його рекомендується в прохолодному місці.
Варення з боярышника Варенье