Сьогодні ми з вами приготуємо ніжне й ароматне варення з груші з імбиром, який надає варенню приємні пряні нотки і цікаве післясмак. Також в варення ми додали лимонну цедру і лимонний сік, додають легку кислинку і приголомшливий цитрусовий аромат. У процесі варіння текстура груш стає м’якою, тому варення має приємну ніжну консистенцію.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Імбир – 3 – 4 див.
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з груш з імбиром легко! Для варення відбираємо тверді стиглі і солодкі груші. Промиваємо їх під теплою проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води. Потім розрізаємо навпіл груші, видаляємо плодоніжки і насіння і нарізаємо невеликими шматочками груші.

Шматочок свіжого імбиру промиваємо і натираємо на дрібній тертці.

Лимон промиваємо, обсушуємо рушником. За допомогою спеціальної або звичайної терки натираємо лимонну цедру, акуратно знімаючи тільки жовту частину. Потім прокатуємо лимон по твердій поверхні, притискаючи долонею, щоб він став трохи м’якше. Після чого розрізаємо його навпіл і вичавлюємо сік.

В каструлю з товстим дном викладаємо нарізані груші, імбир, цедру і сік лимона, засипаємо все цукром і залишаємо на 5-6 годин, щоб цукор розчинився, а груші пустили сік. Через деякий час каструлю ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо варення 15 хвилин, після чого знімаємо з вогню. Варенню даємо повністю охолонути і повторюємо процедуру ще двічі.

Після третьої варіння гаряче варення розкладаємо по стерилізованим банкам і щільно закручуємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо варення на зберігання в темне прохолодне місце.

Варення Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів