Кориця завжди надає кулінарним виробам особливий і унікальний аромат. У цьому рецепті вам пропонується додати її до грушевого варенню. У вас вийде вишуканий делікатес для зимового столу. Готуємо варення методом 3-кратній варіння з перервою на охолодження.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Кориця мелена – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати варення з груш з корицею на зиму просто! Груші добре промийте теплою водою і витріть насухо кухонним рушником. Потім їх розріжте на четвертинки і видалити насіннєві коробочки. Шкірку можна не видаляти, так шматочки груші краще збережуть свою форму.

груші Наріжте на шматочки, покладіть в посуд для варіння варення і насипте до них розраховане кількість цукру і меленої кориці.

Груші з цукром і корицею перемішайте і залиште на 1 годину, щоб груша дала свій сік.

Після закінчення цього часу і в достатній кількості соку можна варити варення.

Посуд з грушами в цукровому сиропі поставте на середній вогонь, поваріть протягом 5 хвилин, вимкніть вогонь і залиште варення на 4-5 годин для охолодження. Потім ще 2 рази повторіть варіння з перервою для остигання. Цей метод дозволить зберегти грушеві скибочки цілими і красивими, а кориця зробить колір сиропу більш темним.

Після 3-ї варіння гаряче варення з груш з корицею розлийте по стерильним баночках і герметично закупорьте. Баночки остудіть під теплим покривалом і потім переставте в місце зберігання. Таке варення добре зберігається і при домашньої температурі.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення з груш з корицею Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів