Половинки інжиру засипають цукром, поливаються апельсиновим соком і до них додається цедра апельсина. Все залишається мінімум на три години, після чого варення готується протягом 15-20 хвилин. Воно розкладається по банкам і щільно закривається кришками.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Інжир свіжий – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з інжиру з апельсином? Для початку ретельно промиваємо інжир під проточною водою і відкидаємо його в друшляк, щоб стекла вся зайва рідина. Відрізаємо хвостики і розрізаємо кожну ягоду навпіл.

Перекладаємо інжир в ємність, у якій буде варитися варення. Засипаємо його цукровим піском. Апельсин добре промиваємо і обдаємо окропом. Цедру зрізаємо і посипаємо нею інжир з цукром. Потім видавлюємо сік і також відправляємо його в ємність.

Добре все перемішуємо і даємо так постояти мінімум три години при кімнатній температурі, періодично помішуючи. Краще буде залишити інжир на ніч. Через цей час ягоди повинні були дати сік.

Ставимо варення на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 15-20 хвилин, іноді помішуючи. Також знімаємо піну, що утворюється.

Перекладаємо гаряче варення в заздалегідь простерилізовані банки і щільно закрити їх кришками. Даємо повністю охолонути, після чого відправляємо в сухе прохолодне місце для зберігання.

Варення з інжиру виходить дуже смачним. Використовуємо його в якості начинки для випічки або подаємо до столу в чистому вигляді з гарячим чаєм. Приємного апетиту!

Варення з инжира Варення з інжиру Варенье Джеми