На інжирі робиться глибокий надріз і всередину кладеться волоський горіх. Все засипається цукром і залишають на ніч. Варення вариться в 2 підходи по 20 хвилин. При останній варінні додається лимонний сік. Виходить дуже незвично і смачно.
Інгредієнти: на 0.75 л.
- Інжир свіжий – 1 кг
- Волоський горіх (очищених) – 1 склянка
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Лимон 0.25 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з інжиру з волоським горіхом? Інжир перебираємо і ретельно промиваємо під проточною водою. Обсушуємо його на паперовому рушнику і зрізаємо хвостики.
На кожній ягоді робимо глибокий надріз.
Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді, після чого перекладаємо їх у тарілку і даємо повністю охолонути.
Кладемо половину горіха в кожен плід інжиру.
Перекладаємо інжир з волоським горіхом в глибоку каструлю і засипаємо все цукровим піском. Залишаємо на ніч, щоб ягоди почали давати сік і не було необхідності додавати воду для отримання сиропу.
Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо до кипіння.
Далі знижуємо температуру і продовжуємо готувати на повільному вогні протягом 20 хвилин, періодично знімаючи піну, що утворюється.
Знімаємо варення з плити і залишаємо на 10-12 годин до повного охолодження.
Через цей час знову доводимо варення до кипіння, зменшуємо температуру, додаємо лимонний сік і варимо протягом 10 хвилин.
Даємо варенню трохи охолонути і перекладаємо в чисті банки спочатку сам інжир з волоським горіхом, а потім заливаємо все це сиропом.
Щільно закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Зберігаємо варення в темному сухому місці і подаємо до столу з сиром і гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Варення Варення з інжиру Варення з інжиру з лимоном