Приготувавши варення за цим рецептом, ви обов’язково приготуєте його знову! Хоч процес «створення» займає досить багато часу – близько доби, результат того вартий. Солодкість виходить дуже ароматною, приємною консистенції і не вимагає багато зусиль. Прекрасний варіант заготовок на зиму.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати прозоре варення з яблук в мультиварці. У цьому рецепті слід використовувати плоди середньої зрілості, переспілі перетворяться на кашу, і не збережуть свою текстуру.

Яблука промиваємо під струменем води, ріжемо скибочками середньої товщини, обов’язково видаляють насіннєві коробочки і хвостики.



Перекладаємо в чашу мультиварки і засипаємо цукром, перемішуємо. Цукрові кристали повинні покривати всі часточки без винятку.

Цукрово-яблучну масу залишаємо мінімум на 5 годин, за цей час всі часточки просочаться і віддадуть свій сік. Після, включаємо програму «випічка» і доводимо до кипіння, постійно помішуємо. Кип’ятіння продовжуємо протягом 10-12 хвилин. Через 12-15 годин, повторюємо процедуру варіння, тільки в цей раз, кип’ятимо майже готове варення, не менше 30 хвилин.

В кінцевому підсумку ми отримуємо яблучне варення дуже гарного кольору. Готову страву можна вживати як відразу, так і закатати під капронову кришку.

Приємного апетиту!

Варення