Ірга – унікальна ягода, продукти з її змістом сприятливо впливають на організм людини: підвищують імунітет і зміцнюють нервову систему. Саме тому користь варення з цієї ягоди взимку просто неоціненна, а в поєднанні з малиною варення набуває чудовий аромат і смак, який обов’язково припаде до смаку всім домочадцям.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Ірга – 1 кг
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Як почати готувати варення з ірги і малини? Ягоди ірги і малини перебрати, видалити зайві гілочки і листочки.
Потім ягоди помити, просушити на кухонному рушнику.
Засипати ягоди 1 кг цукру, перемішати, залишити на добу до повного розчинення цукру.
Коли цукор розчиниться, засипати в ємність з ягодами залишилися, 1 кг цукру, ретельно перемішати. Ягідно-цукрову суміш висипати в глибоку каструлю.
Довести масу до кипіння на повільному вогні. Залишити варення на 2 години. Потім знову довести до кипіння.
В заздалегідь постерилизованные банки залити готове варення з ірги та малини, закатати.
Банки поставити остигати в темне місце, обгорнувши ковдрою. Потім переставити банки з варенням в прохолодне місце і зберігати до зими. Варення – просто смакота!
Варення Варення з ірги Джем з ірги Конфітюр з малины Малина на зиму