Пропонуємо вам рецепт справжнього ласощі під назвою «пальчики оближеш». У ньому поєднуються ніжний кабачок і лимон, який надає варенню приголомшливий цитрусовий аромат, а невелика кількість лимонної кислоти вдало підкреслюють це поєднання і додає варенню приємну кислинку. Варення виходить ніжним за консистенцією і відмінно підходить як до чашки гарячого чаю, так і в якості наповнювача до сиру або йогурту.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Лимон – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 шт.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з кабачків з лимонною кислотою? Ми будемо готувати варення з молодих кабачків. Промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки, чистимо кабачки від шкірки і насіння, нарізаємо їх дрібними кубиками розміром 1х1 див. Кабачки викладаємо в емальований каструлю.
Лимони промиваємо, ошпарюємо окропом, так як будемо використовувати їх разом з шкіркою. Нарізаємо лимони дрібними кубиками і додаємо в каструлю до кабачків, додаємо цукор, добре перемішуємо і залишаємо всі інгредієнти на 8-10 годин, щоб вони пустили сік.
Після закінчення часу інгредієнти ще раз добре перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо варення до кипіння, знімаємо піну, яка утворилася і варимо варення 5 хвилин, потім знімаємо його з вогню і даємо йому повністю охолонути. Через 8-10 годин варення знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і кип’ятимо 10-12 хвилин.
Після цього знімаємо каструлю з вогню і розкладаємо гаряче варення по заздалегідь простерилизованным банкам. Закручуємо банки прокип’яченими кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, потім прибираємо варення на зберігання в темне прохолодне місце. Варення з кабачка з лимоном повністю готово!
Варення з кабачків з лимоном Варенье Кабачки на зиму Консервовані кабачки