Якщо ви любите незвичайні рецепти варення, то цей рецепт буде вам дуже цікавий. Таке варення можна знайти під назвою «Мохіто», так як для приготування використовується листочки м’яти і лимон. Ароматне і дуже смачне варення вам обов’язково сподобається.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кабачки (очищені) – 800 гр.
- М’ята свіжа – 1 жменя
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з кабачків з м’ятою? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ретельно вимийте кабачки, листя м’яти і лимон. Лимон обдайте заздалегідь підготовленим окропом. Відміряйте необхідну кількість цукрового піску.
Якщо використовуєте великі кабачки, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Очищені кабачки наріжте дрібним кубиком, викладіть в ємність з товстим дном і засипте необхідною кількістю цукрового піску. Накрийте чистим кухонним рушником і залиште приблизно на 1,5-2 години.
За цей час виділиться достатню кількість соку, і шматочки кабачків просочаться в сиропі. Ємність з вмістом поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть варення ще 10-15 хвилин. Потім зніміть з вогню і повністю остудіть. Таку процедуру проробіть ще раз.
З половини лимона зніміть цедру, скориставшись дрібної теркою. Потім лимон очистіть від шкірки. М’якоть наріжте на дрібні шматочки, попередньо видаливши перегородки і кісточки.
Подрібнений лимон і цедру додайте в кабачкове варення, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть кабачкове варення ще 10-15 хвилин. Чисті листочки м’яти подрібніть до однорідної консистенції, помістивши в чашу блендера.
Подрібнену м’яту додайте варення, перемішайте і варіть варення ще 10-15 хвилин. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності.
Гаряче ароматне варення акуратно розкладіть по стерильним банкам.
Банки закрутіть стерильними кришками, переверніть їх догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження. Після чого банки з варенням з кабачків з м’ятою перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного насолоди!
Варення Варення з кабачків Варення з кабачків з лимоном Консервовані кабачки