Простий спосіб з користю утилізувати кавунові кірки. За смаком таке варення буде більше нагадувати яблучне, і при цьому абсолютно не схоже на варення з м’якоті кавуна.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кірки кавуна – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати варення з кавунових кірок? В даному випадку, чим товще кавуна будуть кірки – тим краще. Зріжте їх, попередньо промивши сам кавун, потім видаліть жорстку зелену прошарок і частину наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх у глибоку миску, засипте цукром і приберіть на ніч у холодильник.
Лимон наріжте дрібними шматочками разом з кіркою.
В каструлю сгрузите кавунові кірки і поставте її на вогонь. Варіть вміст на середньому вогні протягом 20 хвилин, регулярно помішуючи, потім додайте покришений лимон і потримайте на вогні ще 5 хвилин. Зніміть каструлю з плити і залиште на 4 години, щоб варення охололо.
По закінченні цього часу знову поставте каструлю на плиту і, довівши варення до кипіння, варіть його на середньому вогні протягом 15 хвилин. Кірки до цього часу повинні будуть стати прозорими та придбати золотистий відтінок.
Готове варення розкладіть попередньо стерилізованим банкам. Щільно закрутіть кришкою або загорніть під ключ, переверніть догори дном і укутайте в ковдру. Залиште банки в такому вигляді до повного охолодження.
Смачного!