дуже Смачне варення всього з 4 інгредієнтів. Закатуємо літо разом з вітамінами в баночку і ласуємо їм протягом усіх холодів.


Інгредієнти: на 2.2 л.

  • Кірки кавуна – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Як почати готувати варення з кавунових кірок з лимонною кислотою? Готуємо скоринки, прибираємо зелену шкірку і залишки м’якоті.

Нарізаємо скоринки шматочками і перекладаємо в глибоку миску або каструлю.

Заливаємо шматочки холодною водою, щоб вийшла вся хімія. Години цілком вистачить, але, якщо час дозволяє, краще замочити їх на ніч.

Зливаємо воду і гарненько промиваємо скоринки. Перекладаємо їх у каструлю, засипаємо цукром і залишаємо на годину-дві.

Коли наші скоринки виділили достатньо соку, ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо ще 20-30 хвилин, після чого додаємо лимонну кислоту і варимо ще 10 хвилин.

Вимикаємо газ і даємо варенню охолонути, після чого ще раз проварюємо протягом 20-30 хвилин. На цьому етапі можна додати, наприклад, корицю.

Гаряче варення розливаємо по простерилизованным банкам і закручуємо кришкою. Закутуємо рушником і даємо повністю охолонути. Після охолодження прибираємо в темне і прохолодне місце.

Варення з кавуна з лимоном Варення з кавунових кірок Варення з кавунових кірок з лимоном Кавун на зиму в банках