Кожен з нас в кінці літа – початку осені ласує кавуном, але мало хто знає, що в їжу можна використовувати не тільки соковиту червону частину цієї ягоди. Практично всі викидають кавунові кірки, але існують кулінарні рецепти варення з кавунових кірок, про одну з них я вам і розповім зараз.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Кірки кавуна – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 3 л
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з кавунових кірок з лимоном на зиму. Для початку готуємо скоринки. Необхідно зрізати грубу зелену шкірку.

Очищені скоринки нарізаємо великими квадратиками. Можна зробити варення не тільки смачним, але і красивим, нарізавши скоринки фігурним ножем.

Тепер треба скоринки замочити в содовому розчині. Для цього розводимо 2 столові ложки соди в 2 літрах води. Це треба для того, щоб скоринки залишилися хрусткими після варіння. Залишаємо їх у воді на 3 години, а після зливаємо воду і добре промиваємо. Заливаємо в каструлю воду, що залишилася і висипаємо цукор, доводимо до кипіння і перекладаємо в сироп шматочки кавуна.

Варимо до закипання, потім зменшуємо вогонь і проварюємо ще 10-15 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо наше варення настоятися. Найкраще залишити на ніч, прикривши рушником, так шматочки краще просочаться сиропом.

Продовжуємо варити скоринки. Доводимо до кипіння і проварюємо ще 10 хвилин на малому вогні, вимикаємо і даємо повністю охолонути

Доводимо варення ще раз до кипіння, додаємо лимон, гвоздику і ванілін і варимо протягом години.

Гаряче варення розливаємо по простерилизованным банкам. Не забудьте додати сироп! Закатуємо кришками і даємо банкам повністю охолонути.

Наше дуже смачне варення готове, приємного апетиту!

Варення з кавуна з лимоном Варення з кавунових кірок Варення з кавунових кірок з лимоном Варенье