Кожен з нас в кінці літа – початку осені ласує кавуном, але мало хто знає, що в їжу можна використовувати не тільки соковиту червону частину цієї ягоди. Практично всі викидають кавунові кірки, але існують кулінарні рецепти варення з кавунових кірок, про одну з них я вам і розповім зараз.
Інгредієнти: на 4 л.
- Кірки кавуна – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 3 л
- Ванілін – 1 щіпка
- Гвоздика – 3 бутона
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з кавунових кірок з лимоном на зиму. Для початку готуємо скоринки. Необхідно зрізати грубу зелену шкірку.
Очищені скоринки нарізаємо великими квадратиками. Можна зробити варення не тільки смачним, але і красивим, нарізавши скоринки фігурним ножем.
Тепер треба скоринки замочити в содовому розчині. Для цього розводимо 2 столові ложки соди в 2 літрах води. Це треба для того, щоб скоринки залишилися хрусткими після варіння. Залишаємо їх у воді на 3 години, а після зливаємо воду і добре промиваємо. Заливаємо в каструлю воду, що залишилася і висипаємо цукор, доводимо до кипіння і перекладаємо в сироп шматочки кавуна.
Варимо до закипання, потім зменшуємо вогонь і проварюємо ще 10-15 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо наше варення настоятися. Найкраще залишити на ніч, прикривши рушником, так шматочки краще просочаться сиропом.
Продовжуємо варити скоринки. Доводимо до кипіння і проварюємо ще 10 хвилин на малому вогні, вимикаємо і даємо повністю охолонути
Доводимо варення ще раз до кипіння, додаємо лимон, гвоздику і ванілін і варимо протягом години.
Гаряче варення розливаємо по простерилизованным банкам. Не забудьте додати сироп! Закатуємо кришками і даємо банкам повністю охолонути.
Наше дуже смачне варення готове, приємного апетиту!
Варення з кавуна з лимоном Варення з кавунових кірок Варення з кавунових кірок з лимоном Варенье