Незвичайне варення, яке здивує ваших домочадців і гостей. Всупереч назві, варення з кавунових кірок виходить на смак зовсім не схоже на сам кавун, воно скоріше ближче до варення з яблук, але цікавіше і багатше.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Кірки кавуна – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0,5 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Сода харчова – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати варення з кавунових кірок з лимоном? Від кавунових кірок, для приготування цього варення, вам знадобиться саме біла їх частину. Тому зріжте жорстку зелену шкірку і рожеву м’якоть, якщо така є. Частину наріжте кубиками середнього розміру.

Наступним етапом необхідно замочити кірки в содовому розчині, щоб в процесі варіння вони стали максимально прозорими. Для цього розведіть соду в теплій воді і викладіть в неї кубики. Витримайте їх в розчині близько 3 годин, потім злийте рідину і промийте кірки під проточною водою. Складіть їх у миску, засипте зверху рівномірним шаром цукру і залиште на 2-3 години.

Після закінчення цього часу з кірок має виділитися достатню кількість соку. Перекладіть весь вміст миски в каструлю і поставте її на середній вогонь.

Доведіть кірки з соком до закипання, проваріть протягом 10 хвилин, постійно помішуючи, потім зніміть з вогню і дайте охолонути.

Коли варення охолоне до кімнатної температури, помістіть каструлю знову на плиту і доведіть до кипіння. Варіть ще 5-7 хвилин, зніміть з вогню і остудіть.

Перед третьою варінням лимон наріжте невеликими шматочками разом з шкіркою і додати до варенню. Доведіть суміш до кипіння, ретельно перемішайте і варіть 5-7 хвилин.

Отримане варення можна зберігати в холодильнику, так і закатати в банку і залишити до зими, це вже на ваш розсуд.

Приємного апетиту!

Варення Варення з кавуна з лимоном Варення з кавунових кірок Варення з кавунових кірок з лимоном Кавун на зиму в банках