Один з найбільш швидких і простих рецептів, але в результаті виходить дивно смачне варення. М’якоть з’їли, скоринки пустили на варення, краса!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кірки кавуна – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Як почати готувати варення з кірок кавуна в домашніх умовах? Промиваємо кавун, зрізаємо м’якоть і очищаємо скоринки від зеленої шкірки, ріжемо кубиками. Можна залишити трохи м’якоті, так наше варення буде виглядати яскравіше.
Перекладаємо скоринки в каструлю, заливаємо половиною води і варимо до закипання. Після зливаємо воду і промиваємо скоринки холодною водою. Це треба для того, щоб вони зберегли свою форму і були хрусткими.
Додаємо в каструлю до скориночкою воду, що залишилася і засипаємо цукор. На цьому етапі можна додати корицю, лимонну цедру або кілька гвоздичок, як Вам більше подобається. Ставимо на слабкий вогонь і варимо протягом години.
Варення повинно трохи загуснути і стати бурштинового кольору. Якщо скоринки водянисті, то може знадобитися трохи більше часу. Коли скоринки стали прозорими, то варення готове, можна вимикати плиту.
Гаряче варення переливаємо в прокип’ячені банки і закручуємо кришкою. Залишаємо на столі на ніч до повного охолодження і прибираємо в темне і прохолодне місце.
Смачного!