Таке варення зберігає безліч цілющих речовин, а приготовлена без додавання цукру, з натуральним медом, воно стає ще корисніше. Цей продукт ще називають мед з кульбаби – настільки він ароматний і смачний.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кульбаба – 0,5 л.
- Мед – 0.5 л.
- Лимонна цедра – 1 шт.
- Лимонний сік – 0,5 шт.
- Корінь імбиру – 2 см
Процес приготування:
Як приготувати варення з кульбаб без цукру? Зібрати голівки кульбаб в кількості, яка заповнить скляну банку об’ємом 0,5 л. Викласти кульбабки в миску, промити в холодній воді. Далі залити квіти водою і залишити на 2-3 години, щоб пішла зайва гіркота.
Воду злити, а самі головки квітів перекласти в каструлю, витиснувши з них воду.
Лимон порізати навпіл, вичавити сік з половини. Зняти Цедру спеціальної дрібної теркою, не зачіпаючи білу частину шкірки. Залити кульбаби рідким медом, додати цедру лимона, лимонний сік, імбир, потертий на дрібній тертці. Можна також додати шматочки нарізаного лимона.
Все ретельно перемішати і перелити в пів-літрову стерильну банку. Закрутити банку кришкою і залишити її в темному місці настоюватися на 3 тижні.
Процідити варення з кульбаб через марлю, складену в декілька шарів.
Перелити варення в банку, закрити кришкою і прибрати в комору або льох до вживання.
Приємного апетиту!
Варення Варення з кульбаб