Варити варення з кульбаб можна прямо з квітковими пелюстками. Ласощі це має специфічний трав’яний присмак, але в той же самий час і чудово пахне медом і цитрусовими плодами. А для збагачення ароматичного букета сюди можна також додати корицю в порошку або коричну паличку.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Квіти кульбаб – 400 – 430 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з кульбаб c пелюстками квітів? У кульбаб, зібраних далеко від траси, зірвіть головки. 300 головок замочіть, а у решти кольорів зріжте пелюстки і покладіть їх окремо без замочування.

Бутони промийте і знову залийте водою, витримавши 6 годин, щоб пішла гіркота.

Потім відіжміть бутони і прополощіть в чистій воді, дайте їй стекти. Залийте в каструлю літр води, додайте 300 бутонів і варіть їх 10-15 хвилин. Коли відвар охолоне, процідіть його через сито.

В чистий відвар викладіть зрізані окремо квіткові пелюстки і доведіть цей сироп до кипіння на повільному вогні. За цей час апельсин і лимон добре промийте, видаліть кісточки, нарізавши фрукти дрібно.

У киплячий сироп додайте цитрусові і, помішуючи, брешіть все разом 20 хвилин. Дайте майбутнього варенню охолонути, відцідіть його через марлю. Половину пелюсток відправте в каструлю з сиропом, а половину видаліть. Шматочки цитрусових також поверніть назад у варення.

В кінці додайте цукор і уваривайте варення з кульбаб до потрібної густоти не менше години.

Готове варення з кульбаб розлийте по банках і закатайте герметично, а коли воно охолоне, виносьте банки на зберігання в холодний льох або ховайте в холодильник.

Приємного апетиту!

Варення Варення з кульбаб