Для приготування варення підходять не тільки фрукти, але і деякі квіти, наприклад, кульбаби. Таке варення виходить гарним на вигляд і дуже солодким, його іноді навіть називають мед з кульбаби. З допомогою апельсина і лимона варення можна додати цікаві кислі нотки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 л
- Квіти кульбаб – 400 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з кульбаб з лимоном і апельсином? Для варення краще збирати ледь розпустилися квіти, щоб на них було більше пилку. Квіточки відокремте від стебла і зелених листя. Складіть пелюстки в миску і залийте їх водою. Доведіть воду з пелюстками до кипіння і поваріть 10 хвилин.
Апельсин і лимон помийте, наріжте і видаліть кісточки.
Додайте до кульбаб нарізані фрукти, варіть їх разом 10-15 хвилин. Потім дістаньте часточки апельсина і лимона з варення, всипте цукор і продовжуйте варити, постійно помішуючи.
Можна варити варення з кульбаб по 10-15 хвилин протягом трьох днів або дати йому покипіти на повільному вогні 40 хвилин. Але знайте, що у другому випадку корисних речовин залишиться менше.
готове варення Розлийте по чистим баночках і закатайте. При бажанні варення можна процідити від залишків пелюсток.
Приємного апетиту!
Варення Варення з кульбаб