Для приготування варення підходять не тільки фрукти, але і деякі квіти, наприклад, кульбаби. Таке варення виходить гарним на вигляд і дуже солодким, його іноді навіть називають мед з кульбаби. З допомогою апельсина і лимона варення можна додати цікаві кислі нотки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Квіти кульбаб – 400 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:


Що ж потрібно для приготування варення з кульбаб з лимоном і апельсином? Для варення краще збирати ледь розпустилися квіти, щоб на них було більше пилку. Квіточки відокремте від стебла і зелених листя. Складіть пелюстки в миску і залийте їх водою. Доведіть воду з пелюстками до кипіння і поваріть 10 хвилин.

Апельсин і лимон помийте, наріжте і видаліть кісточки.

Додайте до кульбаб нарізані фрукти, варіть їх разом 10-15 хвилин. Потім дістаньте часточки апельсина і лимона з варення, всипте цукор і продовжуйте варити, постійно помішуючи.

Можна варити варення з кульбаб по 10-15 хвилин протягом трьох днів або дати йому покипіти на повільному вогні 40 хвилин. Але знайте, що у другому випадку корисних речовин залишиться менше.

готове варення Розлийте по чистим баночках і закатайте. При бажанні варення можна процідити від залишків пелюсток.

Приємного апетиту!

Варення Варення з кульбаб