Кизил славиться своїми корисними властивостями, тому варення з нього виходить особливим і ароматним. Оригінальне ласощі можна додавати в чай.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кизил – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з кизилу без кісточок? Кизил слід використовувати стиглий. Якщо ваші плоди не до кінця дозріли, то їх можна попередньо накрити папером і залишити на день-два. Після такої процедури плоди стануть м’якими і яскраво-червоними.

Кизил промиваємо і починаємо діставати кісточки. Для цього ягоди можна продавити склянкою. Такий спосіб дозволить заощадити ваш час.

Очищені плоди можна перемолоти в блендері, потім масу засипаємо цукром, перемішуємо і ставимо в холодильник до повного розчинення сухого продукту. На це може піти від 12 до 24 годин.

Після того, як маса з кизилу настоялася, розливаємо її в стерилізовані банки. Закриваємо кришкою і відправляємо на зберігання. Ароматне варення з кизилу готово!

Варення з кизила Варення з кизилу без кісточки Варенье Кизил на зиму Королівське варення з абрикосів