Кизил славиться своїми корисними властивостями, тому варення з нього виходить особливим і ароматним. Оригінальне ласощі можна додавати в чай.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кизил – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Процес приготування:
Як почати готувати варення з кизилу без кісточок? Кизил слід використовувати стиглий. Якщо ваші плоди не до кінця дозріли, то їх можна попередньо накрити папером і залишити на день-два. Після такої процедури плоди стануть м’якими і яскраво-червоними.
Кизил промиваємо і починаємо діставати кісточки. Для цього ягоди можна продавити склянкою. Такий спосіб дозволить заощадити ваш час.
Очищені плоди можна перемолоти в блендері, потім масу засипаємо цукром, перемішуємо і ставимо в холодильник до повного розчинення сухого продукту. На це може піти від 12 до 24 годин.
Після того, як маса з кизилу настоялася, розливаємо її в стерилізовані банки. Закриваємо кришкою і відправляємо на зберігання. Ароматне варення з кизилу готово!
Варення з кизила Варення з кизилу без кісточки Варенье Кизил на зиму Королівське варення з абрикосів