Неймовірно смачне і корисне варення з ягід кизилу, приготоване без використання цукру. Замість цього при варінні додаємо в кизил кілька ложечок меду. Він додасть ласощів натуральний солод. Виходить дуже смачно і зовсім не калорійно!
Інгредієнти: на 2 л.
- Кизил – 2 кг
- Вода – 1 л
- Мед – 4 ст. л.
- Лимонний сік – 2 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з кизилу без цукру, ягоди кизилу промиваємо у воді і варимо у воді протягом 10 хв. після кипіння.
Потім перекладаємо кизил в ситечко і протираємо їх ложкою. Кісточки викидаємо, а ягоди додаємо мед і лимонний сік.
Ставимо масу на вогонь, чекаємо, поки вона почне кипіти, і продовжуємо варити ще 10 хв. Розкладаємо варення в стерилізовані банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Варення Варення з кизилу Варення з кизилу без кісточки Кизил на зиму