Неймовірно смачне і корисне варення з ягід кизилу, приготоване без використання цукру. Замість цього при варінні додаємо в кизил кілька ложечок меду. Він додасть ласощів натуральний солод. Виходить дуже смачно і зовсім не калорійно!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кизил – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Мед – 4 ст. л.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з кизилу без цукру, ягоди кизилу промиваємо у воді і варимо у воді протягом 10 хв. після кипіння.

Потім перекладаємо кизил в ситечко і протираємо їх ложкою. Кісточки викидаємо, а ягоди додаємо мед і лимонний сік.

Ставимо масу на вогонь, чекаємо, поки вона почне кипіти, і продовжуємо варити ще 10 хв. Розкладаємо варення в стерилізовані банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Варення Варення з кизилу Варення з кизилу без кісточки Кизил на зиму