Трапляється, що вишневе варення взимку закінчилося не вчасно. Чи ж не встигли влітку заготовити таке варення. Вихід з таких положень – приготувати варення з замороженої вишні. За смаком і ароматом вона нічим не поступається приготовленому з свіжих ягід, так що можна сміливо користуватися даним рецептом.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Вишня заморожена – 1,2 кг

Процес приготування:

Рецепт варення з замороженої вишні простий у приготуванні! У глибоку каструлю налити невелику кількість холодної води, поставити каструлю на вогонь, дочекатися закипання води.

В глибоку миску насипати заморожену вишню. Миску поставити на каструлю з киплячою водою для водяній лазні.

Варити вишню на водяній бані півгодини на максимальному вогні, щоб ягоди пустили сік. Потім зменшити вогонь до середнього і, постійно помішуючи, варити варення ще годину до легкого загустіння.

Після ставимо на плиту самий маленький вогонь і варимо вишневе варення ще годину. Не забуваємо про воду в каструлі під водяний лазнею, якщо вона випарується, підлити ще.

Готовому варення з замороженої вишні дати повністю охолонути в мисці. За цей час підготувати банки, стерилізувати їх, а кришки обдати окропом. Остигле варення розлити по банках, закрутити кришками.

Зберігати ласощі в холодильнику і обов’язково пробувати, як тільки захочеться вишневого варення.

Варення з замороженої вишні зовсім без цукру, тому виходить дуже корисним і ароматним!

Варення Варення з вишні з кісточками Вишня у власному соку на зиму