В мультиварці Редмонд можна зварити смачне варення з кизилу, використовуючи режим Мультиповар. В такому режимі варення не пригорає, а ягоди добре обробляються.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кизил – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,2 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з кизилу в мультиварці Редмонд. Ягоди помити і перебрати, видалити гнилі і пригнічені, вибрати сторонній сміття.

Всипати в чашу мультиварки ягоди. Додати цукровий пісок і залишити постояти на ніч.

Встановити в мультиварці Редмонд програму «Мультиповар», виставити час 60 хвилин, температуру 120 градусів. Влити воду і запустити програму.

Варення почне сильно пінитися. Піну потрібно прибирати.

Варити кизилове варення з відкритою кришкою. Іноді можна помішувати дерев’яною ложкою. Коли програма закінчить свою дію, простерилізувати вимиті банки зручним способом.

Розлити готове ласощі по банках, закатати кришками, обробленими окропом. Варення остудити в перевернутому вигляді під теплою ковдрою і прибрати в шафу, де воно може зберігатися до наступної весни.

Приємного апетиту!

Варення Варення з кизилу з кісточкою Кизил на зиму