Варення з лісової полуниці з плодоніжками – це справжнє королівське ласощі. Приготоване з плодоніжками, воно краще зберігає корисні властивості цієї неймовірної ягоди. Варення виходить дуже запашним і ароматним, а чаювання – чистим насолодою. Не забудьте заготовити таке ласощі на зиму!
Інгредієнти: на 1 порц.
- Суниця – 4 ст.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Лимонна кислота – 1 гр.
- Вода – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з лісової полуниці з плодоніжками на зиму. Зібрану ягоду перебираємо, очищаючи від гілочок і іншого сміття. Моєму її і даємо підсохнути.
Висипаємо лісову суницю в каструлю, а зверху засипаємо цукром. Лимонку розводимо в 2 ложках води і додаємо до ягід.
Даємо ягоді настоятися пару годин або ж залишаємо на ніч, щоб вона пустила сік.
Тепер каструлю ставимо на розігріту плиту і варимо 5 хв. Зверху на варення утворюється пінка, її треба прибрати. У такому вигляді залишаємо варення на добу. Повторно ставимо варення на плиту і довариваем його до готовності.
Тепер розливаємо варення по стерилізованим банкам і закатуємо.
Варення вийшло просто смакота! Приємного апетиту!
Варення з земляники Варенье