Вимиті яблука протыкаются зубочисткою і варяться в цукровому сиропі в три підходи. Потім воно розливається по трилітровим банкам і закочується кришками. Виходить дуже смачне варення красивого кольору.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Вода – 1.5 склянки

Процес приготування:

Готувати варення з ранеток на 3-х літрову банку на зиму легко! Для початку ретельно промиваємо яблука під проточною водою або в тазику і обсушуємо їх на рушник. Потім протикаємо кожен плід за допомогою зубочистки в місці підстави хвостика.

Тепер готуємо сироп. В ємність, у якій буде варитися варення, засипаємо цукровий пісок і заливаємо його питною водою. Ставимо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, і варимо пару хвилин, щоб цукор повністю розчинився.

Відправляємо в готовий цукровий сироп ранетки і вимикаємо вогонь. Яблука повинні бути повністю покриті сиропом. Залишаємо все на пару годин, щоб плоди просочилися.

Повертаємо ємність на вогонь і доводимо варення до кипіння на середньому або малому вогні. Варимо протягом 5 хвилин, не перемішуючи. Замість цього можна обережно потрясти. Вимикаємо плиту і даємо постояти 8-10 хвилин при кімнатній температурі. Потім знову все доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин.

Розливаємо гаряче варення по заздалегідь простерилизованным трилітровим банкам і щільно закручуємо кришками. Даємо охолонути при кімнатній температурі, після чого прибираємо в темне прохолодне місце. Дістаємо взимку і подаємо смачне варення до столу разом з гарячим чаєм. Приємного апетиту!

Варенье