Лісова вишня відрізняється великим вмістом вітамінів і повною відсутністю пестицидів. Адже лісова вишня не піддається ніяким хімічним обробкам. Варення, виготовлене з такої ягоди, славиться неповторним смаком і приємним ароматом. Краще всього готувати варення з лісових вишні, не видаляючи кісточки, оскільки саме завдяки кісточках солодке ласощі набуває свій унікальний смак.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Вишня – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з лісових вишні, в першу чергу перебираємо ягоди. Потім їх необхідно промити кілька разів. Після чого викладаємо ягоди на рушник для того, щоб з них стекла зайва рідина. Далі пересипаємо ягоди в окрему ємність.

Засипаємо вишні цукром.

Все ретельно перемішуємо для того, щоб вишня пустила сік. У такому вигляді залиште ягоди на шість-вісім годин.

Після цього відправляємо ягоди на слабкий вогонь. Вишнево-цукрову масу необхідно періодично помішувати. Після того, як ягода закипить, почекайте три хвилини, потім зніміть її з вогню. Вишня повинна настоятися протягом шести годин.

після вказаного часу ставимо ягоду знову на вогонь, після того, як вона закипить, почекайте п’ять хвилин, потім зніміть з вогню і дайте настоятися протягом шести годин.

Через шість годин знову відправляємо ягоду на вогонь, доводимо до кипіння, після чого тримаємо на вогні ще п’ять хвилин. У процесі кипіння знімайте пінку з ягоди.

Залишилося розлити варення в пастеризовані банки, закатати і перевернути догори дном.

Зберігати варення рекомендується в темному прохолодному місці.

Варення з вишні Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Вишня в сиропі з кісточками на зиму Вишня в сиропі на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку з кісточками на зиму Вишня у власному соку на зиму