Якщо ви любите цілу вишню варення, вам точно сподобається рецепт варення з вишні у власному соку. Приготоване таким чином ласощі зберігає форму, колір і смак свіжої вишні. Варення може використовуватися як начинка для різноманітної випічки, а також його можна їсти з чаєм або іншими гарячими напоями. В будь-якому вигляді це дуже смачно!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 100 гр.
  • Гвоздика – 6 бутонів
  • Ваніль – 1 шт.
  • Кориця – 1 шт.
  • Вода – 450 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Кардамон – 10 шт.
  • М’ята свіжа – 6 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з вишні у власному соку? Вишню перебрати, помити, просушити на кухонному рушнику. За допомогою машинки для видалення кісточок витягти з ягід вишні кісточки.

Вишню перекласти в глибоку ємність, засипати цукровою пудрою, додати 2 зірочки гвоздики, по полпалочки кориці і ванілі. Залишаємо на півгодини, щоб ягоди пустили сік.

Банки для варення простерилізувати.

Кришки для закочування банок також прокип’ятити.

У глибокій каструлі приготувати маринад. Влити воду, додати 4 зірочки гвоздики, по полпалочки ванілі та кориці, а також м’яту, перець духмяний, перець чорний горошком, лавровий лист, кардамон і цукор. На середньому вогні довести маринад до кипіння. Весь утворився вишневий сік перелити в маринад. Варити маринад 15 хвилин.

В підготовлені банки розкласти вишню ложками. Залити вишню маринадом, спеції розподілити рівномірно по банкам. Залишити варення з вишні у власному соку на півгодини для настоювання.

Готове вишневе варення у власному соку закатати, зберігати в холодильнику і насолоджуватися кожною ложечкою!

Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з вишні без цукру на зиму Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з цілими ягодами вишні без кісточок Вишня в сиропі без кісточок на зиму Вишня у власному соку без кісточок на зиму Вишня у власному соку на зиму