Апетитне і соковите смородиново-малинове варення володіє насиченим ароматом ягід, зберігає в собі безліч вітамінів і чудово підходить до будь випічці. Це ласощі припаде до смаку і дітям і дорослим, а також допоможе зберегти трохи вітамінів на зиму.
Інгредієнти: на 1 л.
- Малина – 400 гр.
- чорна Смородина – 400 гр.
- Цукор-пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з малини і чорної смородини? Для початку зберіть стиглу соковиту малину і переберіть її від зіпсованих ягід, сміття, жучків і черв’яків. Акуратно промийте ягоди у великому тазі і відкиньте на друшляк.
Смородину теж зберіть, видалите гілочки і листочки, ягідку промийте в тазу, як і малинку. Відкиньте на друшляк і злегка обсушіть.
Ягоди покладіть у велику миску або каструлю, всипте весь цукор і акуратно перемішайте. Залиште ягідки приблизно на годину, щоб вони пустили сік і виділився сироп.
Миску з ягодами і цукром, після закінчення години, поставте на плиту і варіть на повільному вогні. Коли варення закипить, проваріть його близько десяти хвилин, акуратно помішуючи.
Варення можете проварювати так довго, як вам подобається. Чим менше буде тривалість варіння, тим більше вітамінів збереже заготовка.
Готове варення розкласти по сухим стерильним банкам і закрийте кришками. Коли заготовка повністю охолоне, приберіть ласощі на зберігання в льох, комору або холодильник.
Варення Варення з малини Варення з чорної смородини Малина на зиму Чорна смородина на зиму