Керуючись цій покрокової інструкцією ви можете приготувати насичений і однорідне желе з ягід смородини з пектином. Таке желе можна подавати до млинців і оладок, до морозива або свіжому батону, а можна просто покласти у вазу і ласувати в прикуску з ароматним чаєм.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Пектин – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування желе з чорної смородини в мультиварці? Ягоди переберіть, видаліть листя і гілки. Промийте смородину і перекладіть в друшляк, щоб стекла рідина.

Покладіть ягоди в 1/3 цукру і подрібніть їх блендером до консистенції пюре. Перекладіть смородину в каструлю, посипте пектином і перемішайте.

Увімкніть програму «Суп» і готуйте 5 хвилин. Додайте решту цукру і варіть ще 20 хвилин.

Желе періодами помішуйте і прибирайте піну.

Поставте на чашу ємність для приготування на пару. І стерилізуйте невеликі банки та кришки до них.

Желе має добре загуснути. Розкладіть його по банках, закупорьте і переверніть. Накрийте і дайте охолонути. Якщо спробувати желе не в терпеж – поставте банки в холод на годину.

Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Желе з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення з чорної смородини Чорна смородина на зиму