Варення з чорної смородини з апельсином – десерт, який має безліч переваг, головна з яких – наявність великої кількості вітамінів і мікроелементів. Адже не дарма основний інгредієнт цього варення, смородину, називають однією з найбільш корисних ягід. Крім того, в поєднанні смородини з цитрусовими, концентрація вітамінів в цьому варення виростає в рази.


Інгредієнти: на 2 л.

  • чорна Смородина – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 3 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Як приготувати варення з чорної смородини з апельсином на зиму? Смородину гарненько промиваємо, потім зливаємо зайву воду.

Лимон і апельсин також промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на шматочки, отримуючи при необхідності кісточки. При цьому, цедру цитрусових знімати не потрібно.

Смородину і порізані скибочками апельсин з лимоном відправляємо в блендер або пропускаємо через м’ясорубку.

В отриману масу додаємо цукор. Все ретельно перемішуємо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

Залишилося варення розкласти в чисті сухі банки і накрити кришками. Якщо є бажання, варення можна закатати. Але для цього масу потрібно прокип’ятити, розлити в пастеризовані банки, а потім закатати.

Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини без варіння Варення з чорної смородини через м'ясорубку Чорна смородина без варіння протерта з цукром