Хочу поділитися рецептом смачного варення з лісових ягід. Варення з малини і ожини я готую кожен рік. Хоч одну баночку та обов’язково приготую. Аромат і смак такого варення просто не передати словами, потрібно обов’язково спробувати. Лісові ягоди прекрасно зберігають свій ні з чим незрівняний смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Малина – 300 гр.
- Ожина – 200 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Суниця – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з малини і ожини. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування ароматного варення. Малину, ожину і суницю ретельно переберіть.
При необхідності ягоди викладіть в глибоку ємність, залийте холодною водою і акуратно промийте, злийте через сито або друшляк і дайте стекти зайвої рідини.
Викладіть підготовлені ягоди в металевий посуд з товстим дном.
Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску.
Обережно перемішайте, щоб ягоди не пом’ялися і зберегли свою форму, залиште приблизно на 1-1,5 години, прикривши кришкою. За цей час ягоди пустять достатню кількість ароматної соку.
Потім поставте ємність з лісовими ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть ягідне варення 5 хвилин. Зніміть з вогню і повністю остудіть. На це потрібно близько години.
Знову поставте ємність з лісовими ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть ягідне варення 30-35 хвилин.
Варення добре увариться і стане густіше. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.
З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з варенням з малини і ожини загорніть закаточной машинкою, потім переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.
Ароматне варення чудово поєднується з млинцями, приготованими на сніданок.
Приємного насолоди!
Варення Варення з малини Варення з ожини