Незвичайне і напрочуд смачне варення з м’якоті кавуна. Готується воно, до речі, в мультиварці, що дозволяє не стежити за приготуванням, годинами біля плити.
Інгредієнти: на 1 л.
- М’якоть кавуна – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з м’якоті кавуна в мультиварці. Отже, для початку підготуємо всі. Помиємо кавун і лимон. З лимона видавимо лимонний сік.
Зріжемо з кавуна шкірку і наріжемо шматочками. Також необхідно видалити насіння.
Всипаємо в миску з кавуном цукор і перемішуємо.
Накриваємо кавун з цукром рушником і залишаємо його на столі. Це необхідно для того, щоб виділився кавуновий сік.Перекладаємо кавун в каструлю і варимо в режимі «гасіння» 20 хвилин. Далі включаємо режим «варка» і залишаємо ще на 2 години, після чого вливаємо лимонний сік, додаємо ванілін і ставимо гаситися ще на 20 хвилин.
Перекладаємо варення в глибоку миску і даємо охолонути.
Перебиваємо варення блендером до однорідної маси.
Перебитое варення переливаємо назад в каструлю і тушкуємо ще хвилин 20, не закриваючи кришку. Варення необхідно помішувати.
Гаряче варення переливаємо в заздалегідь простерилізовані банки, закручуємо простерилизованными кришками і закутуємо рушником до повного охолодження.
Варення готове! Приємного чаювання!
Варення з кавуна Варення з кавуна з лимоном Варення з м'якоті кавуна Кавун на зиму в банках