До нарізання кавуну заливається вода і він вариться близько півгодини. Потім до нього додається цукровий пісок, цедра і сік лимона. Все готується ще 40 хвилин до загустіння і розливається по банкам.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Лимон – 1 шт.
  • М’якоть кавуна – 400 гр.
  • Вода – 1.25 склянки
  • Цукор-пісок – 400 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з м’якоті кавуна з лимоном? Ретельно промиваємо кавун під проточною водою. Витягуємо з нього м’якоть і нарізаємо його невеликими кубиками. Дістаємо насіння.

Перекладаємо нарізану м’якоть в підходящу каструлю, заливаємо її 0.25 ст. води і ставимо на вогонь. Варимо близько півгодини, поки вона не стане м’якою.

Лимон також ретельно промиваємо і з допомогою дрібної терки знімаємо з нього всю цедру. Видавлюємо лимонний сік і прибираємо з нього кісточки.

До кавуна засипаємо цукровий пісок і додаємо лимонний сік. Перемішуємо і варимо кілька хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Тепер додаємо лимонну цедру і, регулярно помішуючи варення, варимо ще 40 хвилин, поки воно не почне загусати.

Розливаємо гарячу масу по банкам, щільно закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо в темному сухому місці. Використовуємо в якості добавки до каші, додаємо в випічку або подаємо до столу в чистому вигляді. Приємного апетиту!

Варення з кавуна Варення з кавуна з лимоном Варення з м'якоті кавуна Джеми Кавун на зиму в банках