М’якоть кавуна пробивається блендером. До неї додається лимонна цедра, розмарин, пектин і цукровий пісок. Все доводиться до кипіння і розливається по банкам. Після охолодження виходить смачне і густе варення.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • М’якоть кавуна – 1.5 кг
  • Розмарин сушений – 3 ч. л.
  • Лимон – 2 шт.
  • Пектин – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 1.5 кг

Процес приготування:

Готувати варення з м’якоті кавуна з пектином легко! Кавун ретельно промиваємо під проточною водою, зрізаємо з нього м’якоть і очищаємо від насіння.

Пробиваємо нарізану м’якоть за допомогою заглибного блендера, поки ми не отримаємо стан пюре.

На дрібній тертці натираємо цедру з двох лимонів і відправляємо її в кавунове пюре.

Перш ніж додати розмарин, робимо для нього саші. Для цього беремо марлю, висипаємо на неї сушений розмарин, зав’язуємо і кладемо в каструлю. Це потрібно зробити для того, щоб надалі він не заважав насолоджуватися варенням. Можна також використовувати гілочку свіжого розмарину, тоді саші робити не треба.

Пектин змішуємо в окремій ємності з 2 ст. л. цукру.

Ставимо каструлю з усіма інгредієнтами на вогонь, додаємо суміш цукру з пектином і, постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння. Далі додаємо цукровий пісок, перемішуємо, знову чекаємо закипання і варимо 3 хвилини.

Знімаємо каструлю з вогню і виймаємо саше з розмарином. Розливаємо гарячу рідину з простерилизованным банкам, щільно закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження, щоб варення загусло. Зберігаємо в темному сухому місці і подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!

Варення з арбуза Варенье Джеми Кавун на зиму в банках