М’якоть кавуна пробивається блендером. До неї додається лимонна цедра, розмарин, пектин і цукровий пісок. Все доводиться до кипіння і розливається по банкам. Після охолодження виходить смачне і густе варення.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- М’якоть кавуна – 1.5 кг
- Розмарин сушений – 3 ч. л.
- Лимон – 2 шт.
- Пектин – 20 гр.
- Цукор-пісок – 1.5 кг
Процес приготування:
Готувати варення з м’якоті кавуна з пектином легко! Кавун ретельно промиваємо під проточною водою, зрізаємо з нього м’якоть і очищаємо від насіння.
Пробиваємо нарізану м’якоть за допомогою заглибного блендера, поки ми не отримаємо стан пюре.
На дрібній тертці натираємо цедру з двох лимонів і відправляємо її в кавунове пюре.
Перш ніж додати розмарин, робимо для нього саші. Для цього беремо марлю, висипаємо на неї сушений розмарин, зав’язуємо і кладемо в каструлю. Це потрібно зробити для того, щоб надалі він не заважав насолоджуватися варенням. Можна також використовувати гілочку свіжого розмарину, тоді саші робити не треба.
Пектин змішуємо в окремій ємності з 2 ст. л. цукру.
Ставимо каструлю з усіма інгредієнтами на вогонь, додаємо суміш цукру з пектином і, постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння. Далі додаємо цукровий пісок, перемішуємо, знову чекаємо закипання і варимо 3 хвилини.
Знімаємо каструлю з вогню і виймаємо саше з розмарином. Розливаємо гарячу рідину з простерилизованным банкам, щільно закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження, щоб варення загусло. Зберігаємо в темному сухому місці і подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!
Варення з арбуза Варенье Джеми Кавун на зиму в банках