Варення з недозрілого агрусу виходить зеленуватого кольору, прозоре, з трохи терпкуватим смаком. Вишневі листя додають ту саму нотку терпкості. Щоб прискорити процес очищення їх від «хвостиків», скористайтеся ножицями – справа піде набагато зручніше і швидше.
Інгредієнти: на 1 л.
- Агрус (недозрілі) – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Вода – 100 мл
- Листя вишні – 1 жменя
Процес приготування:
Як приготувати варення з недозрілого агрусу? Ягоди агрусу збираємо трохи недозрілими. Ретельно промиваємо під проточною водою, очищаємо від можливих домішок, дефектних плодів і гілочок. Видаляємо «хвостики».
Підготовлені ягоди покласти в невелику ємність і заливаємо холодною водою так, щоб вона ледь покрила ягоди. Ставимо в холодильник на півгодини.
Поки агрус охолоджується, варимо сироп. Для цього половину зазначеної норми цукру змішуємо з водою (100 мл) і кип’ятити кілька хвилин.
Вийшов сироп виливаємо в ємність з охолодженим аґрусом і додаємо промиті вишневі листочки. Для зручності можна додати молоду гілочку вишні – видалити всі листочки буде набагато простіше.
Ставимо агрус з сиропом на плиту і доводимо до кипіння. Варимо при кипінні низької інтенсивності приблизно 7-10 хвилин.
Знімаємо з плити і залишаємо варення настоюватися на 10 годин.
Після настоювання ягоди агрусу і вишневі листя витягаємо, що залишився сироп висипаємо другу половину цукру і варимо десять хвилин, періодично помішуючи. Кладемо ягоди в сироп, перемішуємо і вимикаємо плиту.
Знову залишаємо варення настоюватися на 3-5 годин.
Після цього повертаємо варення на плиту і варимо протягом 15 хвилин при повільному кипінні. Утворюється знімаємо пінку, щоб зберегти прозорість. Така технологія інтервального варіння дозволяє отримати прозоре варення з непошкодженими ягодами, а також максимально зберегти зелений колір.
Готове варення в гарячому вигляді розливаємо по простерилизованным сухим банкам і закатуємо. Даємо консервації повністю охолонути і прибираємо в місце зберігання.
Приємного апетиту!
Агрус на зиму Варення Варення з агрусу з вишневими листям Варення з агрусу на зиму Варення з зеленого агрусу