Ожина – дуже корисна і смачна сезонна ягода. На жаль, її сезон закінчується дуже швидко, тому треба встигнути заготовити їх на зиму. Сьогодні ми з вами приготуємо смачну ароматне ожинове варення. Для додання варенню ніжної текстури – протремо через сито, тим самим відокремивши ягоду від кісточок. В результаті у нас вийде смачне варення з насиченим кольором і м’якою консистенцією.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Ожина – 2 кг
  • Вода – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з ожини без кісточок? Для приготування варення з ожини вибираємо стиглу ягоду. Промиваємо її в друшляку під струменем прохолодної води і залишаємо стікати від води. Потім кладемо її в каструлю, додаємо склянку води і варимо на повільному вогні 10-15 хвилин до розм’якшення.

Після того, як ягода трохи проварилася, вона стає м’якою і легко відділяється від кісточок. Перекладаємо ягоди в сито і за допомогою дерев’яної ложки протираємо ожину через сито. Залишилися в ситі кісточки ми викидаємо, вийшло пюре кладемо назад в каструлю, додаємо склянку води і цукор, доводимо варення до кипіння, дерев’яною ложкою знімаємо пінку і проварюємо варення 20-30 хвилин.

Потім гаряче варення розливаємо по попередньо стерилізованим банкам і закриваємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після цього прибираємо варення в темне прохолодне місце на зберігання.

Після того, як варення повністю охолоне, воно набуває злегка густу консистенцію і насичений відтінок.

Варення Варення з ожини Ожина на зиму