Пропоную приготувати просте, але в той же час незвичайне і цікаве варення з пелюсток троянд без варіння. Рецептом цього мене навчила моя мама, у нас на дачі завжди було багато троянд, і вона готувала таке ласощі. І з тих пір я готую це ароматне варення, але тільки з тих пелюсток троянд, які ростуть у нас на ділянці.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Лимон – 0.5 шт.
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Пелюстки троянд – 300 гр.
Процес приготування:
Як приготувати варення з пелюсток троянд без варіння? Для початку зріжте квіти троянд на своїй ділянці. З покупних троянд я б не ризикнула готувати таке варення. Потрібно бути впевненим в тому, що троянди нічим не оброблялися, так як пелюстки не миють перед приготуванням.
Акуратно відокремте пелюстки від квіток і викладіть на сито. Через сито просеется сміття і комахи, якщо раптом потрапили в квіти. Таку процедуру проробіть з усіма пелюстками.
Пелюстки перекладіть в глибоку ємність. Засипте необхідною кількістю цукрового піску.
Руками розітріть пелюстки з цукровим піском, щоб виділився квітковий сік. Лимон ретельно вимийте, розріжте навпіл і видавіть сік з половини лимона. Додайте до перетертим пелюсткам троянд і перемішайте до повного розчинення кристалів цукру-піску.
Невеликі банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Акуратно розкладіть варення по стерильним банкам і закрутіть закручуються кришками.
Банки з незвичайним варенням з пелюстків троянд зберігайте в холодильнику або іншому прохолодному місці. Залишки ароматного варення відразу ж спробуйте зі свежезаваренним чаєм. Обов’язково приготуйте цей десерт.
Приємного насолоди!
Варення Варення з пелюсток троянд