Сьогодні ми з вами приготуємо ніжне варення з пелюсток троянд, смак якого доповнимо лимонною кислотою. А для додання варенню більш щільної консистенції – додамо в нього трохи желатину. В результаті у нас вийде ароматне густе рожеве варення з протрясающим смаком і запахом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Пелюстки троянд – 2 склянки
- Вода – 400 мл
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- Желатин харчовий – 3 гр.
Процес приготування:
Як приготувати варення з пелюсток троянд з желатином? Пелюстки троянд кладемо в каструлю, наливаємо прохолодну проточну воду і промиваємо їх від пилу. Потім викладаємо пелюстки на бавовняну рушник і залишаємо на 30-40 хвилин, щоб вони повністю висохли.
Кладемо в каструлю 1/4 пелюсток, засипаємо 1/4 частиною цукру. Потім знову частина пелюсток і цукру. Таким чином, в каструлі чергуємо шари цукру і пелюсток.
Останній шар повинен вийти цукровий. Залишаємо пелюстки з цукром на 4-5 годин, щоб цукор просочене ароматом троянди.
Після закінчення часу до пелюсткам додаємо лимонну кислоту і воду, перемішуємо дерев’яною ложкою. Ставимо каструлю на повільний вогонь і доводимо масу до кипіння. Після чого знімаємо з варення утворену піну і залишаємо варитися 35-40 хвилин.
За 5 хвилин до закінчення процесу варіння в каструлю додаємо попередньо замочений на 5 хвилин в 20 мл теплої води желатин. Добре розмішуємо варення, щоб желатин рівномірно розподілився по всій масі, проварюємо 5 хвилин і знімаємо варення з вогню.
Готове гаряче варення викладаємо в попередньо простерилизованную банку, закриваємо прокип’яченої кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після чого варення прибираємо в холодильник, де вона може зберігатися до 6-7 місяців.
Варення з пелюсток роз Варенье