Троянди – це не тільки прекрасні квіти, а й чудовий інгредієнт для приготування варення. Варення з пелюсток троянд з желфиксом виходить таким ніжним, смачним, з тонким квітковим ароматом, що просто не зможе залишити байдужими ні вас, ні ваших домочадців.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Пелюстки троянд – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Желфикс – 1 пакет

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з пелюсток троянд з желфиксом, необхідно зняти у троянд пелюстки, перебрати їх від зайвого сміття, при необхідності промити пелюстки під холодною водою.

У каструлю влити воду, поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Всипати в киплячу воду цукор, варити сироп до повного розчинення цукру.

Після зменшити вогонь і всипати в сироп пелюстки троянд, перемішати. Варити варення з пелюсток троянд близько 5-10 хвилин. Наприкінці варіння всипати пакетик желфикса, ще раз акуратно все перемішати і зняти варення з плити.

Банки і кришки для закочування варення стерилізувати. Розлити готове варення з пелюсток троянд з желфиксом по банках, закатати їх. Банки укутати ковдрою, дати варенню охолонути. Зберігати варення в прохолодному темному місці і насолоджуватися кожною ложечкою!

Варення Варення з пелюсток троянд